Vozači u BG: Ograničenje 50, a oni jure 86 na sat

Saobraćajna policija je, u međunarodnoj organizaciji TISPOL, počela akciju pojačane kontrole brzine kretanja.

Izvor: RTS

Sreda, 23.08.2017.

11:49

Vozači u BG: Ograničenje 50, a oni jure 86 na sat
Getty images

Najviše saobraćajnih nezgoda dogodi se između 19 i 6 sati. U tom periodu ekipa RTS-a bila je u patroli sa saobraćajnom policijom.

Prvi radar postavljen je u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu. Lokacije na kojima se meri brzina kretanja vozila zavise od broja saobraćajnih nezgoda u određenim delovima grada ili ulicama. Posle samo nekoliko minuta, policajac je zaustavio prvi automobil. Milan Stojanović vozio je 52 kilometra na sat.

"Zakon je potpuno jasan, ograničenje brzine za sva vozila u naselju je 50 kilometara na čas i uređaj je automatski detektovao prekoračenje brzine", kaže Goran Popović iz Uprave saobraćajne policije.

Kazna je napisana, Milan Stojanović treba da plati 1.500 dinara u roku od osam dana, ili tri hiljade ako zakasni.

Posle Vojvođanske ulice, reporteri RTS-a otišli su na most na Adi. Druga policijska ekipa sa radarom bila je postavljena na skretanju sa mosta za Obrenovac. Na ovom putu vozači su išli brže od onih u Vojvođanskoj ulici.

Jedno vozilo je ubrzo zaustavljeno zbog brzine od 84 kilometra na sat, a odmah zatim i drugo koje je vozilo 86 kilometara na sat. Oni idu kod sudije za prekršaje i kazna može biti od šest do 30.000 dinara.

"Cilj ove akcije napomenuo bih, ne samo ove nego i svih kontrola saobraćajne policije nije prevashodno kažnjavanje učesnika u saobraćaju, već preventivan rad i uticanje na svest ostalih učesnika u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise", kaže Popović.

Za samo jedan dan, koliko traje akcija, policija je zabeležila 2.500 prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine i ne korišćenje sigurnosnih pojaseva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: