Vučić: Makedonija će glasati za Kosovo u Unesku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Dnevniku RTS da zna da će Makedonija podržati članstvo Kosova i Metohije u Unesku.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

19:42

Vučić: Makedonija će glasati za Kosovo u Unesku
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Kako je rekao predsednik Vučić, povlačenje diplomata je bio način da Srbija Makedoniji kaže da “znamo šta čine”.

“Znamo šta čine, ništa mi loše njima ne želimo, iako su priznali Kosovo, iako će glasati za prijem Kosova u Unesko”, rekao je Vučić za RTS.

Vučić je naveo da će podržati svaku tešku odluku Vlade Srbije ako smatra da su u pravu, a podsetio je na slučaj sa Francuskom.

“Isto tako je bilo sa Francuskom, ništa se nije desilo, ali smo bar obraz sačuvali”, dodao je on.

Vučić je na RTS izjavio da će o tome sutra otvoreno razgovarati s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, da će odnosi između dve zemlje biti, ne baš sjajni i ne na najvišiem nivou, ali da će biti pristojni.

"A kako sam znao da će promene mišljenje o Unesku...Dačić im je rekao, tačno im je rekao, i zato opet kažem da oni znaju šta mi sve znamo".

Dačić je, dodaje dobro obavio svoj posao jer radi u interesu Srbije, rekao je predsednik, primetivši da to ne mora svima da se sviđa, te da oni nisu tu da bi se nekome sviđali, već da štite interese države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: