Malinović: Nikad lošiji položaj pripadnika Vojske Srbije

General u penziji i član DS Sreto Malinović izjavio je da Vojska Srbije nikada nije bila u lošijem stanju kada se pogleda radni i materijalni standard i status.

Izvor: Beta

Subota, 19.08.2017.

12:46

Malinović: Nikad lošiji položaj pripadnika Vojske Srbije
Ilustracija: Thinkstock

"Od 2012. godine sve što su uradile leteće izmene na mestu ministra odbrane jeste simboličan dovršetak ranije započetih projekata i iscrpljivanje do iznemoglosti svih potencijala Vojske i sistema odbrane", rekao je Malinović u intervjuu za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net).

Malinović je kazao da je to dovelo do egzistencijalnih problema koji su uzrokovali veći odlazak ljudstva iz sistema odbrane i protesta Vojnog sindikata na koje nadležni nisu u stanju da odgovorno i efikasno reaguju.

Upitan da li je neko od 2012. godine bio dobar ministar odbrane, Malinović je rekao da je Nebojša Rodić razumeo sistem odbrane na pravi način i želeo da stvari postavi na potreban i održiv nivo, ali da je na žalost sistema odbrane i pripadnika Vojske kratko trajao.

Malinović je rekao i da bi zakonom trebalo predvideti i bliže urediti bezbednosnu proveru svih izabranih lica i njihovih najbližih saradnika jer to rade države koja ozbiljno vode računa o svojim nacionalnim interesima.

"Kada pogledate sastav Vlade i državne uprave gotovo da sam siguran da ih više od pola ne bi prošlo bezbednosnu proveru", rekao je Malinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: