Otac dečaka ubijenog u Goraždevcu: Molio sam Euleks...

Otac Pantelije Dakića ubijenog pre 14 godina kod Goraždevca Milisav izjavio je da se nada da će Srbija podržati porodice ubijene dece u Goraždevcu.

Izvor: Beta

Nedelja, 13.08.2017.

15:54

Otac dečaka ubijenog u Goraždevcu: Molio sam Euleks...
Foto: Tanjug / Kancelarija za KiM

"Svestan sam da Albanci neće učiniti ništa, da neće otkriti ubice, ali se nadam da će nam Srbija u tome pomoći", rekao je Dakić u Beogradu na skupu kojim je obeležena 14. godišnjica zločina u Goraždevcu u kome su ubijeni njegov sin (12) i Ivan Jovović (19), a ranjeno još četvoro srpske dece, a kome je prisustvovao i ministar Ivica Dačić.

Dakić je rekao da je nadležne u Euleksu molio da ne zatvaraju slučaj i da se nada da će jednog dana doći neko hrabriji i sposobniji ko će rasvetliti ubistvo njegovog sina i Ivana Jovovića.

On je podsetio da su ga nadležni potom uputili na kosovske institucije - da pokrene privatni postupak za čije je pokretanje neophodno 500 evra.

Zbog toga je apelovao na jedinstvo porodica žrtava i države u borbi za prava žrtava.

O tome koliko mu je teško rekao je da uvek kada zatvori oči zaželi da ga nema.

Dakić je na skupu rekao i da Srbija ne treba nikada da prizna Kosovo, jer će se ono njoj kad-tad vratiti, kao što joj je vraćeno i posle proterivanja turske imperije.

"Srbija ne sme da izgubi Kosovo – ako izgubi Kosovo, izgubiće sebe i svoje srce", rekao je Dakić.

Predsednik Udruženja porodica ubijenih, nestalih i kindapovanih Srba sa Kosova i Metohije, u čijim prostorijama je održan skup, Simo Spasić rekao je da porodice od države traže donošenje Zakona o pravima porodica žrtava, kao što ih imaju porodice iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Takođe traže podizanje spomenika žrtvama od "Horgoša do Košara".

On je zahvalio Vladi Srbije na podršci Udruženju, ali je i naveo da je za "formiranje Republike Kosovo kriv DOS-ovski režim" koji je, kako je naveo, pustio iz pritvora stotine terorista.

Zločin u Goraždevcu, na reci Bistrici, dogodio se 13. avgusta 2003. godine, i jedan je od četiri najveća zločina nad Srbima od 1999. godine i dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju, pored ubistva žetelaca u Starom Grackom, ubistva porodice Stolić u Obiliću i ubistva putnika autobusa "Niš-ekspresa" kod Podujeva.

Na skupu su bili i ministri Zoran Đorđević i Branko Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: