"Došlo vreme da Srbija izađe iz začaranog kruga EU"

Demokratska stranka Srbije pozvala je sve političke aktere da se izjasne o uslovima Evropske unije.

Izvor: B92

Nedelja, 13.08.2017.

12:24

Foto: GettyImages

Kako navode, došao je čas da Srbija izađe iz začaranog kruga evropskih integracija i posveti se uređivanju sopstvenog društva, oslobođena briselskog tutorstva.

Lider DSS Miloš Jovanović smatra da je u Srbiji prvenstveno potrebno otvoriti raspravu o Evropskoj uniji.

"Jasno je da potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma i priznavanje nezavisnosti Kosova nije jedini uslov ulaska u EU, već je to i promena politike prema Rusiji", naveo je Jovanović u saopštenju.

Ubrzo se oglasila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović koja je navela da je strateški cilj Vlade Srbije pristupni proces Srbije u EU.

Prema njenim rečima, debata o EU je u Srbiji „otvorena odavno“, a najširi prostor javne debate o svim ključnim pitanjima države i društva jesu izbori „na kojima je ubedljivo pobedila Srpska napredna stranka sa platformom evropskog puta“.

Takođe, navela je i da je "politički avanturizam već dešifrovan kod kvazipatriota".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: