Dogovorena prva vojna vežba NATO-a na teritoriji Srbije

Prva zajednička vojna vežba sa zemljama članicama NATO koja će biti održana u Srbiji planirana je za oktobar iduće godine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2017.

13:03

Dogovorena prva vojna vežba NATO-a na teritoriji Srbije
Foto: Gettyimages

RSE navodi da bi ta vežba mogla predstavljati politički iskorak u saradnji sa Severnoatlanskom alijansom.

Kako piše RSE, posle više od 20 vojnih vežbi u kojima je, pod okriljem NATO programa Partnerstvo za mir, učestvovala uglavnom kao posmatrač, vežba REGEX18 biće prvi put održana na teritoriji Srbije.

Takav plan potvrden je za RSE u Ministarstvu odbrane, ali taj radio navodi da odgovor na pitanja o detaljima vežbe nije dobio.

RSE prenosi da, iako se Srbija do danas u velikoj meri uskladila sa standardima NATO-a, uz insistiranje vojne neutralnosti, vojna saradnja sa Rusijom i dalje se u javnosti mnogo više potencira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: