Vučić, Tomislav i Dragica Nikolić u Centru za VTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni Centar za vantelesnu oplodnju (VTO) pri Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.07.2017.

07:03

Vučić, Tomislav i Dragica Nikolić u Centru za VTO
Tanjug

Zahvaljujući Centru ta zdravstvena ustanova moći će da pomogne parovima koji imaju problem da obezbede potomstvo.

Centar su, sa predsednikom Srbije, obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Nacionalnog saveta za koordonaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić", koja je pomogla izgradnju, kao i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Visoke goste dočekao je direktor Kliničkog centar u Kragujevcu Predrag Sazdanović.

Izgradnja Centra počela je krajem 2016. godine u okviru Ginekološko akušerske klinike KC Kragujevac nadgradnjom trećeg sprata Hirurškog bloka.

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je medicinsku opremu u vrednosti od oko 50 miliona dinara, dok je sredstvima Fondacije u iznosu od oko 84 miliona dinara dogradjeno 350 kvadrata novog prostora.

Zdravstvena ustanova je, iz svojih sredstava, obezbedio nabavku nemedicinske opreme za sobe za pacijente, operacionu salu, laboratoriju i druge prostorije.

Klinički centar Kragujevac do sada nije imao mogućnost da obavlja vantelesnu oplodnju u svojoj ustanovi, zbog čega je oko 150-200 parova godišnje upućivano u druge zdravstvene Centre za VTO.

Izgradnjom Centra pri GAK u kragujevačkom Kliničkom centru za parove sa sterilitetom, iz regiona od oko dva miliona ljudi koje specijalističkim medicinskim uslugama pokriva KC Kragujeva, biće obezbedjena medicinska dijagnostika i usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: