Kako je Stefanović napustio konsultacije VIDEO

Portal Istinomer objavio je video-snimak na kojem se vidi kako ministar Nebojša Stefanović sa delegacijom MUP-a napušta konsultacije o nasilju nad ženama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

17:52

Kako je Stefanović napustio konsultacije VIDEO
Foto: Screenshot

Stefanović je u subotu učestvovao na konsultacijama u organizaciji Ženske platforme za razvoj Srbije i organizacije "UN women".

Skup je napustio posle pokušaja poslanice pokreta "Dosta je bilo" Tatjane Macure da postavi pitanje o navodnoj poseti ministra auto-školi čoveka koji je početkom meseca ubio bivšu suprugu u holu Centra za socijalni rad na Novom Beogradu.

Ministar je sa delegacijom MUP-a Srbije napustio sastanak i pre nego što je Macura završila pitanje koje je izazvalo i negodovanje ostalih prisutnih.

Stefanović je naknadno saopštio da je napustio skup "jer nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka".

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova ističe se da je poslanica pokreta "Dosta je bilo" Tatjana Macura "iskoristila ovaj susret za sticanje jeftinih političkih poena iznoseći neistine".

"Između ostalog i lažnu tvrdnju da je ministar Stefanović promovisao auto-školu ubice i nasilnika, iako je MUP u više navrata to demantovao, jer je vlasnica od samog osnivanja bila njegova supruga, koja je upravo žrtva porodičnog nasilja", piše u saopštenju MUP-a.

U nedelju je ponovio da su navodi o povezanosti policije s nasilnikom koji je ubio bivšu suprugu na Novom Beogradu, "izmišljotine".

Stefanović je istakao da je vlasnica auto-škole koju je posetio bila ubijena žena, a ne njen bivši suprug.

Kako je naveo, mediji takvim pisanjem ponovo ubijaju žrtvu.

Podsetimo, 5. jula je jedan muškarac (47) kamenom ubio bivšu suprugu (39) u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu. Ubica je pobegao, a u toku noći se bacio pod voz. Nedelju dana kasnije još jedna žena ubijena je u Centru za socijalni rad u Rakovici, kada je ubijeno i jedno dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: