"Internet-zona u Prokuplju neometano radi"

Besplatna internet-zona u Prokuplju, koja je u nedelju svečano otvorena, ne radi, javili su mediji, a iz "Telekoma" tvrde da neometano radi već mesec dana

Izvor: B92, Južne vesti

Ponedeljak, 17.07.2017.

15:33

Foto: GettyImages

"Besplatna wi-fi zona u centru Prokuplja neometano radi već mesec dana, još od perioda postavljanja i testiranja iste. To su potvrdila sva merenja koja je tehnička služba Telekoma Srbija sprovodila tokom probnog perioda kao i tokom protekla dva dana otkada je bežični internet i zvanično pušten u rad", saopšteno je.

Brzinu i kvalitet besplatnog wi-fi signala mogu da potvrde i svi građani Prokuplja koji su proteklih dana boravili u gradskom parku na trgu Topličkih junaka, dodaje se.

Takozvano "vaj-faj drvo" u parku kod spomenika topličkim junacima trebalo bi da omogućava istovremeno povezivanje do 300 korisnika i emituje signal od jednog megabita u sekundi u prečniku od 150 metara, sa priključcima za punjenje mobilnih telefona.

"Vaj-faj drvo" opština Prokuplje je inače dobila kao jedna od 12 opština čiji su građani poslali najviše koverata za nagradnu igru sa fiskalnim računima "Uzmi račun i pobedi", a planirano je da Prokupčani mogu da koriste besplatan internet narednih godinu dana.

Prilikom otvaranja rečeno je da će internet biti besplatan u krugu prečnika 150 metara i za najviše 300 korisnika odjednom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: