HR u plamenu, stradala jedna osoba, gori i vrtić VIDEO

Nekoliko velikih požara gori u Hrvatskoj. Mediji prenose da je stradala jedna osoba. U mestu Srinjine gori vrtić. Neka mesta zahvaćena plamenom nemaju ni vode.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 17.07.2017.

14:46

HR u plamenu, stradala jedna osoba, gori i vrtić VIDEO

Vatrogasne brigade pokušavaju da se izbore sa brojnim požarima, ali su i oni na izmaku snaga, prenosi Indeks. Gori kod Šestanovca, Merčepa, Vukušića i Ribičića, a veliki je požar buknuo i na Brodarici kod Šibenika. Trenutno je najgore u zaleđu između Omiša i Splita.

Veliki požar koji je buknuo sat iza ponoći u Tugarama, tokom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje. Na stotine županijskih vatrogasaca već satima se zadnjim atomima snage bore protiv tog požara, ali i bure, koja još nemilosrdno duva i stalno menja smer vatre, navodi Indeks.

Gori i na Pagu kod Košljuna, gde su u pomoć pristigli kanaderi.

Najgore je između Omiša i Splita, gde je u požaru velika površina. Požar je stigao i do kuća i groblja u Srinjinama i Sitnom Gornjem i Donjem, gde su neki objekti nagoreli, ali ima i izgorelih starih kuća. Vatra još nije pod kontrolom vatrogasaca već se širi u svim smerovima pa su na terenu kompletno svi vatrogasci, kao i sezonci cele županije.

Gori gusta borova šuma, nisko rastinje, makija i trava. Iako su vatrogasci sat nakon što je požar buknuo zatražili pomoć kanadera, do sada im nažalost oni nisu mogli pomoći jer bura ne smanjuje svoj intenzitet.

Na terenu su, osim stotina vatrogasaca i sezonaca, i lekari koji svima koji gase vatru ali i stanovništvu, i brojnim novinarima, pružaju prvu pomoć s obzirom na to da se većina nagutala dima.

O razmeri požara govori i podatak da je vatra vidljiva iz Splita u kom po vazduhu već leti pepeo, a oseća se i miris dima.

Televizija N1 je prenela da se u Srinjinama zapalio vrtić, a neki mediji su preneli i da je u požarima stradala jedna osoba. Takođe, više vatrogasaca je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: