DS: Država obavezna da nađe rešenje, a ako Fijat ode...

DS je saopštila da je država suvlasnik fabrike Fijata u Kragujevcu i da ima obavezu da nađe održivo rešenje koje će "stimulisati i radnike i kompaniju".

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 17.07.2017.

13:35

DS: Država obavezna da nađe rešenje, a ako Fijat ode...

Kako navode demokrate, ako Fijat ode iz Srbije, za to neće biti krivi radnici koji traže povećanje plata, već će biti kriva vlast jer nije ispunila obećanja u vezi sa izvozom FIAT 500L u Rusiju.

Radnici su samo kolateralna šteta nesposobnosti Vlade da ispuni svoja nagomilana obećanja i današnje ogoljeno svaljivanje krivice na radnike za sve probleme jeste očajnički pokušaj traženja krivca", navodi se u saopštenju i dodaje da se zbog lažnih obećanja "vlast Aleksandra Vučića pokazala kao neozbiljan, nekompetentan i nepouzdan partner".

U saopštenju povodom višednevnog štrajka radnika Fijata se dodaje: "Pozivamo režim da prekinu perfidnu kampanju u kojoj legitimne zahteve radnika označuju kao krivca za čitavu situaciju u vezi sa tom fabrikom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: