Izraelska policija ubila traženog palestinskog napadača

Izraelske bezbednosne snage ubile su jednog palestinskog napadača odgovornog za nekoliko nedavnih oružanih napada, saopštila je policija.

Izvor: Beta

Nedelja, 16.07.2017.

12:54

Izraelska policija ubila traženog palestinskog napadača
Foto: Thinkstock

Akcija se dogodila u gradu Nabi Salah na Zapadnoj obali.

Portparol policije Miki Rozenfeld rekao je da su u zajedničkoj operaciji sa vojskom rano jutros snage ušle u trag osumnjičenom i da je taj 34-godišnji Palestinac pucao na njih iz automatskog oružja.

Snage su uzvratile vatru i ubile ga. Drugi osumnjičeni Palestinac lakše je ranjen i uhapšen, navodi se u sapštenju.

U petak su tri arapska građanina Izraela otvorila vatru na svetom mestu u Jerusalimu, ubivši dva policajca pre nego što su ubijeni.

Izrael je potom zatvorio Haram al Šarif (Uzvišeno utočište) kako to mesto zovu muslimani na kome se nalazi džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu. Izrael je najavio da će to mesto, koje je sveto i za Jevreje jer su se tamo nalazili drevni jevrejski hramovi i oni ga zovu Brdo hrama, biti postepeno otvoreno.

Od septembra 2015. godine palestinski napadači su ubili 45 Izraelaca, dvoje američkih turista i jednu britansku studentkinju, a zraelske snage ubile su više od 255 Palestinaca za koje Izrael tvrdi da su većinom bili napadači, navela je američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: