"Sadržina ekspozea više tehnička nego konkretna"

Milan Antonijević iz YUCOM ocenio je da je sadržina ekspozea Ane Brnabić je bila više tehnička, nego konkretna u pogledu vladavine prava i ljudska prava.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

22:28

Tanjug

On je rekao i da će se u prvih 100 dana vlade videti kakav je njen odnos prema tome.

Antonijević je u izjavi Agenciji Beta rekao da se u Srbiji dugo vodi medijska kampanja protiv ljudskih prava i organizacija koje se njima bave, ocenivši da je to možda jedan od razloga što premijerka Ana Brnabić u ekspozeu nije posvetila pažnju tom pitanju.

"Imali smo ranije mandatare koji su više pričali o ljudskim pravima i vladavini prava, ali se u praksi o tome nije vodilo računa", naveo je on.

Antonijević je istakao da Srbija još nema Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, a da je, po ekspozeu premijerke, "na organizacijama civilnog društva i advokatima" da se dogovore o tom propisu što je, kako je ocenio, "fikcija".

"To je loša stvar i nepotrebno se staje sa donošenjem zakona", rekao je Antonijević podsećajući na situaciju oko Zakona o diskriminaciji i primedbi koje je imala Crkva.

On je ukazao da država mora da preuzme odgovornost za zakonsko rešenje o besplatnoj pravnoj pomoći.

Antonijević je rekao da Vladi Srbije na čelu sa Anom Brnabić treba dati prvih 100 dana kao i svakoj prethodnoj, i da će se već tada videti kakav je odnos države prema vladavini prava i ljudskim pravima.

"Ako se nastavi praksa konferencija za novinare na kojima se objašnjava ceo politički život, videće se stavovi i o tome", očejkuje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: