"Nećemo podržati Brnabićevu, nije se rodno odredila"

Poslanik Demokratske stranke Srbije Milan Lapčević izjavio je da ta stranka neće podržati izbor premijerke Ane Brnabić.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.06.2017.

12:45

"Što se tiče izbora vlade i Ane Brnabić, ne mogu da je nazovem ni gospođom, ni gospodinom, jer ne znamo, nije se rodno odredila. Ne možemo to da podržimo, jer nam nije jasno na koji način je ona predložena od strane predsednika Republike da bude mandatar", rekao je Lapčević u Skupštini Srbije.

Poslanik DSS je upitao na osnovu čega je Brnabić predložena, osim što je pripadnica LGBT zajednice i nekadašnja predsednica USAID-a.

Rekao je i da njeno obrazovanje nije tako prestižno kao što se predstavlja.

DSS, kaže, neće podržati ni izmene Zakona o ministarstvima, niti nove Vlade Srbije.

Lapčević je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ne bi imao ništa protiv ministarstva za zašitu životne sredine, ali tvrdi da je pravi razlog za njegovo formiranje taj da se, kako kaže, namire koalicioni partneri.

Govoreći o ministarstvu za evropske intergacije, Lapčević je podsetio na stav DSS da je EU projekat koji je u veoma lošem stanju, te da je vrlo izvesno da narednih godina ona neće biti kao što je danas.

Srbija, kaže Lapčević, ne treba da srlja i da podiže nivo svojih odnosa sa EU na nivo ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: