Protest protiv diktature u vreme Vučićeve inauguracije

Pokret Protiv diktature najavio je da će u petak u vreme prijema povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika organizovati protest.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2017.

10:36

Protest protiv diktature u vreme Vučićeve inauguracije
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Pokret je u saopštenju pozvao parlamentarnu i vanparlamentarnu opoziciju "koja je u ovom izbornom procesu pokazala želju za borbom protiv diktature" da se pridruži protestu.

"Jedan protest nije dovoljan. Zato se okupljamo i na dan lažne inauguracije predsednika izabranog na nelegitimnim izborima. Na ovom protestnom skupu će se obratiti ljudi čije mišljenje poštujemo, a sami osećaju posledice delovanja ovog režima i bore se protiv njega", navodi se u saopštenju.

Pokret je dodao da očekuje podršku "svih nezadovoljnih gradjana, političkih organizacija, sindikata i nevladinih organizacija koji žele da se suprotstave diktaturi".

Protest na Trgu Republike zakazan je za 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: