Aktivisti blokirali Misiju SAD pri UN, uhapšeno desetak

Više od desetak aktivista uhapšeno u Njujorku nakon što su blokirali ulaz u Misiju SAD pri UN, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.06.2017.

21:15

Aktivisti blokirali Misiju SAD pri UN, uhapšeno desetak
Foto: Gettyimages

Oni su protestovali protiv odluke američkih vlasti da bojkotuju pregovore o povelji o zabrani nuklearnog naoružanja

Rojters navodi da su demonstranti uzvikivali "SAD, priključite se pregovorima, zabranite bombu" i sedeli 10 minuta ispred vrata Misije pre nego što njujorška policija intervenisala, upozorivši pritom više puta učesnike protesta da će biti uhapšeni ukoliko se ne raziđu.

Rojters podseća da je američka ambasadorka pri UN Niki Hejli u martu ove godine saopštila da su SAD, Velika Britanija i Francuska među skoro 40 zemalja koje su odlučile da se ne pridruže pregovorima o povelji o zabrani nuklearnog oružja čija je druga runda sada u toku u UN.

Generalna skupština UN u decembru prošle godine usvojila je rezoluciju kojom je odlučeno da se "pregovara o pravno obavezujućem instrumentu za zabranu nuklearnog naouružanja, kako bi se došlo njegove potpune eliminacije" i pozvane sve zemlje članice da učestvuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: