Komunalci: Nepropisno koristili sprave, deca nisu oterana

Zamenik šefa Komunalne policije Darko Dujović izjavio je da je sprovedena istraga kojom je utvrđeno da su komunalci samo upozorili roditelje romske dece.

Izvor: Beta

Petak, 19.05.2017.

21:15

Komunalci: Nepropisno koristili sprave, deca nisu oterana
screnshot

Kako je rekao, roditelji su upozoreni jer su deca nepropisno koristila sprave na igralištu na Kalemegdanu i da su deca posle toga ostala na igralištu, prenosi portal Insajder.net.

"Pripadnici Komunalne policije su samo upozorili roditelje, nije napisana nikakva kazna i deca su nakon intervencije ostala na igralištu", naveo je Dujović i dodao da je patrola Komunalne policije, koja se nalazila u Knez Mihajlovoj ulici, po usmenoj prijavi građana otišla na Kalemegdan.

Dujović je kazao da su roditelji napravili galamu, koja je zabeležena na objavljenom video snimku, ali da nikakve reakcije policije nije bilo, jer na igralištu ništa nije oštećeno.

Nevladina organizacija "Pokret Respekt - Srbijanci i Srbijanke" iz Niša ranije danas je saopštila da pripadnici Komunalne policije Beograd "nasilno su sprečili romsku decu" koja su bila u pratnji roditelja, da se igraju na dečijem igralištu u beogradskom parku Kalemegdan.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se čuje da komunalni policajci romskoj deci ne dozvoljavaju da se igraju u parku na Kalemegdanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: