Komunalna policija izbacila Rome iz parkića na Kalemegdanu

Pripadnici Komunalne policije "nasilno su sprečili romsku decu" koja su bila u pratnji roditelja, da se igraju na igralištu u beogradskom parku Kalemegdan.

Izvor: Beta

Petak, 19.05.2017.

13:28

Komunalna policija izbacila Rome iz parkića na Kalemegdanu
Ilustracija, Tanjug, arhiva

Nevladina organizacija "Pokret resepekt -Srbijanci i Srbijanke" - iz Niša dostavila je i video-snimak kao dokaz, a u saopštenju je navedeno da komunalni policajci bez ikakvog povoda 14. maja zahtevali da se nekoliko romskih porodica skloni sa svojom decom iz parka Kalemegdan.

"Ovakvo rasističko ponašanje u centru Beograda je nedopustivo i žalosno je što se mora konstatovati da je u Srbiji poslednjih pet meseci povećan broj napada na romsku populaciju", navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik te organizacije Vladan Stanojević.

Ta organizacija je zatražila suspendovanje komunalnih policajaca koji su intervenisali i krivičnu odgovornost kompletnog rukovodečeg kadra Komunalne policije Beograd.

Snimak incidenta pojavio se na internetu 17. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: