SB UN o Venecueli, Maduro o nacistima i Jevrejima

Na zahtev SAD u Savetu bezbednosti UN će biti održana sednica o situaciji u Venecueli gde je u protestima od početka aprila poginulo najmanje 42 ljudi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.05.2017.

21:34

SB UN o Venecueli, Maduro o nacistima i Jevrejima
Foto: Gettyimages

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli upozorila je uoči sednice da je Venecuela na ivici humanitarne krize, da se demonstranti hapse, da stradaju, te da u zemlji nema dovoljno hrane i lekova.

"Za dobro građana Venecuele i bezbednost regiona, moramo da radimo zajedno da osiguramo da Maduro okonča ovo nasilje i represiju i obnovi demokratiju", rekla je ona, prenosi AFP.

Sa druge strane, predsednik Venecuele Nikolas Maduro uporedio je zastrašivanje vladinih zvaničnika i njihovih porodica u inostranstvu sa ponašanjem nacista prema Jevrejima.

On je takođe rekao da opozicioni skupovi u Karakasu planirani za večeras podsećaju na skupove tokom uspona nacizma i fašizma pred Drugi svetski rat u Evropi, prenosi Rojters.

"Mi smo sada Jevreji 21. veka koje Hitler progoni. Mi ne nosimo žutu Davidovu zvezdu... mi nosimo crveno srce ispunjeno željom da se borimo za ljudsko dostojanstvo. I mi ćemo ih pobediti, te naciste 21. veka", rekao je Maduro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: