Dačić o "uvredama Zaeva": Vratićemo Skoplju istom merom

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio je da lider SDSM i makedonski mandatar Zoran Zaev svojim izjavama narušava odnose između Beograda i Skoplja.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

15:36

Dačić o
Foto: Tanjug, arhiva

"Uvrede koje Zaev upućuje srpskom rukovodstvu će svakako uticati na naše bilateralne odnose", naveo je Dačić u saopštenju.

"Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zaeva su upravo u suprotnom tonu. Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji“, zaključio je Dačić.

Zaev je ranije rekao da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji.

"(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić govorio je o makedonskom scenariju, neprijatno je kako naši susedi govore o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1, uz ocenu da je Makedonija imala demokratske parlamentarne izbore. Opširnije - OVDE.

Zaev je početkom maja izjavio da su Srbi i Makedonici bratski narodi, ali i da je u Srbiji na vlasti "nacionalističko rukovodstvo" Aleksandra Vučića.

Pročitajte još:

Stefanović Zaevu: Kad je Vučić imao nacionalistički potez?

Vulin Zaevu: Srbija nije opravdanje ni za čije probleme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: