Haradinaj: Vašington da se vrati na Balkan, inače...

Tražim od Vašingtona da se vrati na Balkan, poručio je bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj.

Izvor: Kossev

Nedelja, 14.05.2017.

20:49

Haradinaj: Vašington da se vrati na Balkan, inače...
Foto: Tanjug

"Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda ne bi trebalo jednostavno da čekamo, već da odradimo svoje poslove", poručio je lider Alijanse za budućnost Kosova.

„Brisel mora da odluči, da nam kaže da li može da završi posao između Kosova i Srbije. Ja verujem da to ne mogu, zato tražim od Vašingtona da se vrati na Balkan. Nemamo luksuz da čekamo na ko zna koga“, rekao je Haradinaja.

Kako prenosi prištinska televizija „Klan“, on je, na danas održanom skupu stranke u Podujevu podsetio i na to da Republika Srbija i dalje ima Kosovo i Metohiju u svom ustavu.

„Zapamtite, Srbija još uvek ima Kosovo u njenom ustavu. Ako ga ne ukloni iz svog ustava, zašto da nemaju tačku u Ustavu i za raseljene ljude iz albanskih zemalja koji su nekada bili tamo“, dodao je.

Današnja Haradinajeva poruka samo je jedna u nizu koje je, otkako je stigao na Kosovo iz Kolmara, uputio javnosti i visokim zvaničnicima Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: