Sloboda za Haradinaja – iz ruke supruge Tonija Blera

Nekadašnji vođa OVK Ramuš Haradinaj nije izručen Srbiji po optužnici za ratne zločine jer je za braniteljku imao Čeri Bler.

Izvor: B92, politika.rs

Subota, 13.05.2017.

22:02

Sloboda za Haradinaja – iz ruke supruge Tonija Blera
Getty Images

Kako piše Politika, bivšeg haškog optuženika pred sudom u Kolmaru branili su advokati britanske pravne kuće "Matriks čembers", čiji je osnivač i član supruga nekadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera, koji je jednom prilikom rekao da "kad njegova žena nešto kaže, ona to zaista i misli".

U nizu kontroverzi koji se povezuju sa nekada suprugom najmoćnijeg čoveka u Britaniji nalaze se i navodi da je 2009. godine lobirala za važne članove katarske monarhije, kako bi se sastali sa tadašnjom američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, van diplomatskih kanala.

U leto 2015. godine "Matriks čembers" je zastupao autokratski režim na Maldivima u slučaju koji je pokrenuo bivši "prvi demokratski izabrani" predsednik Mohamed Našid, koji je osuđen na 13 godina zatvora "zbog terorizma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: