Srbi ujedinjeni za spas Teodore, pomoć i dalje potrebna

Devetogodišnjoj Teodori Vranješević iz Kragujevca, oboleloj od teškog oblika leukemije, cela Srbija i dijaspora je pritrčala u pomoć.

Izvor: B92

Utorak, 09.05.2017.

16:38

Srbi ujedinjeni za spas Teodore, pomoć i dalje potrebna

Porodica Vranješević je blizu da prikupi svih 350.000 evra za Teodorino lečenje u Frankfurtu. Ipak, akcija pomoći mora da se nastavi, jer novac uplaćivan SMS–om porodica fizički neće moći da podigne do jula.

Iako od reči zarađuje za život, kragujevački novinar i Teodorin otac, Bogdan Vranješević nema reči kojima bi opisao zahvalnost gradu, Srbiji i zemljama koje su pomogle Teodori.

Novac uplaćivan porukama moći će da se naplati početkom jula, nakon obračuna telefonskih računa, pričaju Vranješevići

"Teodora je pokrenula celu zemlju. Udružila je Srbiju I dijasporu. Svi su raspoloženi da joj pomognu. Puno pozitivne energije a sad imamo želju da svaki dinar koji se prikupi preko novca koji je potreban Teodori preusmerimo na lečenje druge dece", kaže Nataša Vranješević.

Godinu dana devetogodišnja Teodora Vranješević svaki atom snage ulaže u sopstveno lečenje. U slobodno vreme voli da se igra i radi nešto korisno, kaže Teodora.

"Da crtam i stvaram da nešto stvaram. Najviše mi nedostaju drugari", priča devojčica.

"Mi moramo Nemcima da prebacimo novac do jula, pardon, do kraja maja. Prema tome, mi moramo da vidimo da rešimo. 150.000 evra će biti uplaćeno, Teodora će otići za Frankfurt, započeće analize a za preostalih dvesta hiljada videćemo neki kredit kod banke ili tako nešto na kratkoročnu pozajmicu do jula da bismo to premostili", navodi Bogdan Vranješević.

Za manje od 24 sata stiglo je oko 200.000 poruka za pomoć maloj Teodori, kažu iz humanitarne organizacije “Budi human”.

"Mislim da kada sad znamo da raspolažemo sa značajnom cifrom novca, mi ćemo možda do kraja dana, ako se ovako nastavi prikupiti sav neophodan novac", kaže Aleksandar Šapić, iz Humanitarne organizacije “Budi human”.

Teodora će do kraja nedelje biti u Nemačkoj. Klinika će transplantaciju obaviti po uplaćenom celom iznosu. Rok za to je kraj maja.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: