Samo dva akademika protiv Darvina, SANU sprema saopštenje

Na vest da su Peticiju o reviziji teorije evolucije potpisala 52 akademika, Izvršni odbor SANU saopštio je da su tu peticiju potpisala samo dva člana akademije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.05.2017.

11:00

Samo dva akademika protiv Darvina, SANU sprema saopštenje
Foto: Thinkstock

"Sa pojavom Peticije za reviziju izučavanja teorije evolucije u našim školama i na fakultetima, u navodima autora peticije, a potom i u štampi, plasirana je vest da je nju potpisalo i 52 akademika. IO SANU je konstatovao da su ispod ovog teksta imena dva člana SANU, što je njihovo pravo kao pojedinaca", piše u saopštenju.

Oni navode da ne dele stavove ove Peticije, te da se Izvršni odbor sa čuđenjem pita da li zaista neko veruje da se peticijama ili argumentom broja potpisa može pristupiti problemu koji karakteriše dugotrajna suprotstavljenost dva teško pomirljiva diskursa.

"Stoga, polazeći od naučno zasnovanog pristupa koji joj je inherentan, SANU će se o ovom pitanju argumentovano oglasiti", navod IO SANU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: