Melanšon pozvao birače da ne glasaju za Marin Le Pen

Lider radikalne levice Žan-Lik Melanšon kaže da bi birači u drugom krugu učinili strašnu grešku ako bi glasali za kandidatkinju ekstremne desnice Marin Le Pen.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2017.

23:17

Melanšon pozvao birače da ne glasaju za Marin Le Pen
Foto: Tanjug, arhiva

Melanšon je u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj osvojio 19,6 odsto glasova.

Melanšon, koji je kritikovan jer se do sada nije otvoreno izjasnio o izboru kandidata u drugom krugu, pozvao je u intervju za francusku televiziju TF1 kandidata centra Emanuela Makrona da učini "gest" prema pristalicama radikalne levice ukidanjem projekta o ublažavanju zakona o radu.

"Nemam nikakvu nedoumicu. Neću glasati za ekstremno desničarski Nacionalni front. Pozivam sve da ne učine strašnu grešku i glasaju za Marin Le Pen jer bi zemlja ušla u period neizvesnosti čiji se kraj ne bi ni video", rekao je Melanšon.

Radikalni levičar je rekao da nije naklonjen ni Makronu.

"Francuska će se u drugom krugu osloboditi Marin Le Pen a za mesec dana, na parlamentarnim izborima, oslobodiće se i Makronove politike", rekao je Melanšon.

On je decenijama bio član umerene Socijalističke partije, a sada predvodi koaliciju radikalno levih organizacija među kojima je i francuska Komunistička partija.

Melanšon (65) je na prethodnim predsedničkim izborima 2012. godine osvojio 11,1 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: