"Ne bih bio srećan, ne verujem ni da bi Si bio srećan"

Američki predsednik Donald Tramp veruje da predsednik Kine pritiska Severnu Koreju zbog njenog insistiranja na nastavku raketnih i nuklearnih programa.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2017.

10:15

Getty Images

On je u intervjuu za Si BI Es (CBS), koji će danas biti emitovan, rekao da ne bi bio srećan kada bi Severna Koreja izvela nuklearnu probu, i da veruje da ni kineski predsednik Si Đinping ne bi bio srećan.

Na pitanje da li to znači vojnu akciju, Tramp je odgovorio: "Ne znam. Mislim, videćemo."

U subotu je severnokorejski projektil srednjeg dometa pao nedugo nakon što je lansiran, saopštile su SAD i Južna Koreja, što je treći neuspešni test ovog meseca, ali i jasna poruka prkosa u trenutku dok američki nosač aviona obavlja vežbe u regionu.

UN su zabranile Severnoj Koreji da testira balističke rakete jer probe smatra delom napora Pjongjanga da dođe do nuklearne glave koja bi mogla da pogodi tlo SAD.

Do najnovijeg testa je došlo u trenutku kada su zvaničnici SAD u UN ublažili stav o Severnoj Koreji, u naporu da reše najveći spoljnopolitički problem Vašingtona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: