100 dana: Tramp najneomiljeniji,ali opet bi pobedio Hilari

Američki predsednik Donald Tramp najneomiljeniji je od svih dosadašnjih šefova Bele kuće za prvih 100 dana vlasti.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.04.2017.

22:16

100 dana: Tramp najneomiljeniji,ali opet bi pobedio Hilari
Foto: Gettyimages

Međutim, da su izbori danas, on bi opet bio izabran, pokazuju dve najnovije ankete.

Prema ispitivanju javnog mnjenja lista "Vašington post" i televizijskog kanala ABC njuz, samo 42 odsto Amerikanaca zadovoljno je Trampovim učinkom, dok se 53 odsto ispitanih izjasnilo kao nezadovoljni.

Poređenja radi, 69 odsto građana bilo je zadovoljno radom Trampovog prethodnika Baraka Obame za prvih 100 dana mandata, prenosi "Bild".

Međutim, u svojoj stranačkoj bazi Tramp je i dalje popularan. Naime, 94 odsto onih koji su naveli da su glasali za njega, i posle prvih 100 dana, zadovoljno je njegovim učinkom.

Međutim, ako bi Amerikanci danas izašli na izbore i mogli da glasaju za Trampa ili njegovu rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton, Tramp bi opet pobedio - 43 odsto ispitanih navelo je da bi glasali za Trampa, a 40 odsto za Klintonovu.

Američki predsednik Donald Tramp danas će da obeleži 100 dana od dolaska na vlasti skupom svojih pristalica u Pensilvaniji.

"Sto prvih dana moje administracije bili su jednostavno najuspešniji u istoriji" SAD, rekao je Tramp u video poruci koju je emitovala Bela kuća.

Tramp je naveo da "niko do sada nije uspeo toliko toga da uradi" koliko je njegova administracija uspela.

Od dolaska na vlasti 20. januara Tramp je potpisao nekoliko desetina dekreta kojima se ukidaju ili zamrzavaju mere koje je uveo njegov prethodnik, demokrata Barak Obama, među kojima je zakon o zdravstvenom osiguranju, poznat kao "Obamaker".

Demokratska opozicija opisala je početak rada Trampove admistracije kao "katastrofalan" ocenjujući i da se zemlja nalazi u periodu "sve veće nestabilnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: