EU pokrenuo proceduru ukidanja imuniteta Le Penove

Evropski parlament započeo je proceduru koja bi mogla da vodi ukidanju poslaničkog imuniteta Marin le Pen, objavio je predsednik EP Antonio Tajani.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

16:33

EU pokrenuo proceduru ukidanja imuniteta Le Penove
Foto: GettyImages

Le Penova je suočena s optužbom da je zloupotrebila sredstva iz fondova EU.

Agencija Rojters podseća da su francuski pravisudni organi zatražili od Evropskog parlamenta da Le Penovoj ukine imunitet od suđenja zbog optužbi da je izvršila zloupotrebu plaćanjem saradnika iz njene stranke Nacionalni front.

Tajani je poslanicima na početku zasedanja kazao da je zahtev iz Pariza "prosleđen Komitetu za pravne poslove Evropskog parlamenta, koji je nadležan za ta pitanja".

Kandidat centra Emanuel Makron osvojio je 24,01 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj u nedelju, dok je Le Penova zadržala bila druga sa 21,30 odsto glasova.

Drugi krug izbora biće održan 7. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: