Borba turske opozicije da ospori referendum traje

Najveća turska opoziciona partija saopštila je da će zahtev za poništenje referenduma podneti najvišem administrativnom sudu zemlje.

Izvor: Beta

Petak, 21.04.2017.

16:22

Borba turske opozicije da ospori referendum traje
Foto: Tanjug

Izborna komisija je ranije odbila takav zahtev Republikanske narodne partije.

Zamenik predsednika Republikanske narodne partije Bulent Teskan rekao je da će ta partija od Državnog saveta tražiti poništenje odluke izborne komisije kao i da izborna komisija ne objavljuje zvanične rezultate referenduma do sudske odluke.

Opozicione partije osporavaju rezultat referenduma zbog brojnih nepravilnosti, a u prvom redu zbog odluke izborne komisije da prihvati kao važeće i listiće bez odgovarajućeg pečata, suprotno turskom zakonu.

Međunarodni posmatrači doveli su u pitanje regularnost glasanja u kome je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odneo tesnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: