Kremlj o Rami i Tačiju: Udar na stabilnost pod kapom NATO

Zvanična Moskva je ocenila, povodom izjava o "ujedinjenju Kosova i Albanije", da se pod kišobranom NATO potkopavaju temelji stabilnosti.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.04.2017.

16:02

Kremlj o Rami i Tačiju: Udar na stabilnost pod kapom NATO
Foto: Getty Images

Kako je navelo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nakon izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija, "iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO se zapravo potkopavaju temelji stabilnosti".

"Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat - ovog puta uz oslanjanje na Ustav Albanije, koji Tirani daje za pravo da štiti interese svih Albanaca van Albanije", saopštili su u ruskom MIP, prenosi Tas.

Kako navode, taj kurs s ciljem prekrajanja granica na Balkanu dramatično podiže nivo potencijala za sukob, prenosi ruska agencija saopštenje MIP.

“Upravo u tom svetlu tumačimo izjave Rame i Tačija", poručuju iz ruskog Ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: