Nemac taksi od "Tesle" do Savamale platio 48€

Divlji taksisti ponovo haraju beogradskim aerodromom, pa je Nemac koji je došao službeno u Beograd put od aerodroma do Savamale platio 48 evra, piše "Blic".

Izvor: Blic

Petak, 21.04.2017.

13:54

Nemac taksi od
Foto: Thinkstock

Kako navode, Nemac je u Beograd stigao u sredu po podne.

"Čim je izašao sa aerodroma prišao mu je jedan od divljaka i pitao ga da li mu treba taksi. Ne sluteći ništa, krenuo je za njim", priča za beogradski list Vesna J., iz firme s kojom Nemac sarađuje.

Međutim, vožnja do Savamale, umesto 1.800 dinara, koliko iznosi po gradskim propisima, koštala ga je - 48 evra ili oko 6.000 dinara, koliko treba izdvojiti do Mladenovca ili Lazarevca.

"Blic" navodi i da je Nemac dobio račun sa pečatom.

"Odmah sam mu tražila račun. Na papiru je pisala cena od 48 evra, kao i da je u pitanju Asocijacija samostalnih taksi prevoznika, na kojem piše i broj, ime i prezime vlasnika", navodi Vesna J.

Kada je pozvala taj broj, ni ulica, ni ime, ni prezime nemaju veze sa navodnim taksi udruženjem.

"Ne Manojlović, mi smo Stanojević. I ja i supruga smo bolesni, imamo preko 70 godina. Taman nas nisu zvali jedno tri meseca i evo opet počeli ljudi. Kažu hoće da nas prijave, ja im kažem da mi nemamo veze ni sa kakvim taksijem", kaže gospodin čiji telefonski broj stoji na računu.

Navodna taksi asocijacija se vodi na adresu na Konjarniku, a ovaj par živi na Zvezdari.

"Pre dva meseca su i meni prilazili na aerodromu. Neverovatno je da Komunalna policija stoji pored taksi pulta i ne reaguje. Ne radi se o novcu, već i o neprijatnom utisku turista o Beogradu", zaključuje Vesna J.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: