"Borićemo se da Beograđanima obezbedimo miran san"

Predstavnici grada nastaviće da se bore da svim Beograđanima obezbedi miran san, a ne da budu ugroženi radom ugostiteljskih objekata.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.04.2017.

16:45

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

To je izjavio predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je rekao da je cilj usvojene izmene Odluke o radu ugositeljskih objekata na teritoriji grada preciziranje adresa kako ugostitelji više ne bi mogli da rade posle ponoći koristeći rupe u zakonu i tako ometaju život građana.

"Mi smo bili doneli odluku da na određenim brojevima u Cetinjskoj ne mogu da rade lokali. Naravno, neko je pronašao rupu u odluci i onda su preregistrovali lokale koji se nalaze na istom mestu na drugu adresu. Oni se fizički nisu pomerili", rekao je Nikodijević novinarima u Skupštini grada

Nikodijević je kazao da su ugostitelji na taj način pokušali da nastave sa delatnostima neprimerenim za centar Beograda, jer remete kućni red sugrađana.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas izmenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, po kojoj ugostitelji u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da počnu da rade najranije od 6.00 sati i mogu raditi do 24.00 sata radnim danima, a vikendom do jedan sat.

"Ugostiteljskim objektima za pružanje usluga hrane i pića, koji se nalaze u ulicama Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj, a nalaze se do 150 metara vazdušnom linijom od najbliže stambene, stambeno-poslovne zgrade, utvrđuje se maksimalno radno vreme i to tako što mogu početi sa radom najranije od 6.00 i mogu raditi najduže do 24.00, a petkom i subotom od 6.00 do 1.00 posle ponoći", navodi se izmeni Odluke.

Ugostiteljski objekti mogu emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 23.00 radnim danima, a vikendom do 24.00.

Ugostiteljski objekti u Skadarskoj ulici, s parne strane, od broja 20 do 48, i s neparne strane, od 7 do 43, osim objekata u Skadarskoj 40 i 40a, mogu emitovati samo akustičnu muziku.

U obrazloženju izmena Odluke navodi se da su nadležni inspektori utvrdili da su se određeni subjekti, da bi izbegli Odluku o izmeni i dopuni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, kojom im je ograničeno radno vreme i emitovanje muzike, preregistrovali svoje sedište u APR-u sa Cetinjske 15, Skadarske 40 i 40a na sedište u Skadarskoj 40b, 40v, 40g, pravdajući se da na adresi Skadarska 40 postoji objekat sa lamelama A,B,C,D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: