"Supermoćni preventivni napad pretvoriće SAD u pepeo"

Severnokorejski državni mediji upozorili su SAD da bi ta država mogla izvesti "supermoćni preventivni napad".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.04.2017.

12:29

Foto: Tanjug, arhiva

Upozorenje dolazi nakon što je američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio da SAD razmatraju načine da izvrše pritisak na Severnu Koreju zbog njenog nuklearnog programa

Američki predsednik Donald Tramp zauzeo je oštar stav prema severnokorejskom lideru Kim Džong Unu, koji je odbacio savete svog jedinog saveznika Kine i nastavio sa nuklearnim i raketnim programima uprkos sankcijama Saveta bezbednosti UN, prenosi Rojters.

Službene novine vladajuće Radničke partije Severne Koreje Rodong Sinmun, nisu koristile blage reči.

"U slučaju da naš supermoćni preventivni napad bude započet, on će u potpunosti i odmah obrisati ne samo imperijalističke osvajačke snage SAD u Južnoj Koreji i okolnim područjima, već i kopno SAD i pretvoriti ih u pepeo", navodi list.

Kako se navodi, Severna Koreja redovno preti da uništi Japan, Južnu Koreju i SAD i nije pokazala popuštanje u svojoj ratobornost posle neuspelog raketnog testa u nedelju, dan nakon predstavljanja projektila na paradi u Pjongjangu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: