Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok

"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogradio se od uticaja političkih stranaka.

Izvor: Beta

Nedelja, 09.04.2017.

20:17

Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

"Učesnici protesta koji su se do sada povezali iz Srbije i dijaspore istupaju sa saopštenjem i osnovnim zahtevima našeg protesta kako bi se otklonila negativna slika iskorišćavanja mladih za ciljeve političkih i drugih organizacija. Svako ima pravo da podrži ove proteste, ali se mi ograđemo od uticaja političkih stranaka" navedeno je saopštenju koje je objavljeno i na stranici "Protest protiv diktature" na Fejsbuku.

Zatražili su da se saopštenje pročita u Dnevniku 2 RTS-a i da se Vlada Srbije izjasni i postupi u skladu sa ovim zahtevima do 17. aprila.

Protest protiv diktature saopštio je i da su među zahtevima protesta i pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspori, kao i poništavanje "lažnih doktorata visokih funkcionera Nebojše Stefanovića i Siniše Malog".

Kako se navodi, "protest je nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje, i da, iako ga u medijima nazivaju Studentskim protestom predstavlja protest svih građana u kojem najmasovnije učestvuju studenti i mladi".

Dodaje se da je "protest nastao spontano, shodno narastujućem razočarenju u funkcionisanje državnih institucija, nepostojanju slobode medija i neravnopravnom predstavljanju različitih političkih opcija tokom predizborne predsedničke kampanje".

"Naši zahtevi su smena čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti predsedničkih kandidata u predizbornoj kampanji. Smena članova saveta REM-a, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava u vezi sa izveštavanjem medija u predizbornoj kampanji", navedeno je u saopštenju.

Protest protiv diktature zatražio je i razrešenje predsednice skupštine Maje Gojković, zbog suspendovanja rada parlamenta, smene članova RIK-a, zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda, reviziju - sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača.

"Naš cilj je da se uspostave fer pravila igre u okviru kojih će se svaka legitimna politička opcija takmičiti i verodostojno prikazivati, a ne medijski i javno ignorisati", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Sedmi dan zaredom građani protestuju širom Srbije. opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: