Ima mrtvih u američkom napadu, Rusi traže sednicu SB UN

Sirijska vojska saopštila je da je u raketnom napadu SAD na brojne ciljeve u centralnom delu Sirije poginulo šest osoba i pričinjena velika materijalna šteta.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.04.2017.

07:41

Ima mrtvih u američkom napadu, Rusi traže sednicu SB UN
screenshot

Sirijska vojska je saopštila da je napad "agresija" usmerena protiv antiterorističkih akcija Damska. Opozicija tvrdi da su stradala najmanje četiri vojnika.

Ovo je prvi američki napad na sirijsku vojsku od početka sukoba u Siriji 2011. godine.

Američki napad na sirijsku vazduhoplovnu bazu je akt agresije, javila je sirijska državna televizija, pozivajući se na vojne izvore.

"Američki akt agresije protiv sirijskih vojnih meta, uz korišćenje nekoliko raketa", glasila je hitna vest sirijske televizijske stanice, objavljena ubrzo nakon što su SAD objavile da je došlo do udara. Predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove ruskog parlamenta Konstantin Kosačev izjavio je da je koalicija Rusije sa SAD po pitanju sirijske krize dovedena u pitanje nakon što je Vašington izvršio raketne napade na vazdušnu bazu Al Šajrat, objavio je Interfaks, prenosi Rojters.

Kosačev je rekao da su napadi izvedeni sa namerom da se "uz pomoć baruta odštampa već pripremljena presuda vezana za odgovornost (sirijskog predsednika Bašara) el Asada za hemijski napad u Idlibu", rekao je Kosačev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: