RIK poništio izbore na dva biračka mesta

Republička izborna komisija (RIK) prihvatila je prigovore kojima se poništavaju izbori na dva biračka mesta i donela rešenje o ponavljanju glasanja 11. aprila.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.04.2017.

16:30

RIK poništio izbore na dva biračka mesta
(Foto: Thinkstock.com)

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 11. u Bačkoj Palanci i na biračkom mestu broj 11. u Zrenjaninu.

Prigovor Miloša Markovića iz Beograda u vezi sa biračkim mestom broj 11 u Bačkoj Palanci je usvojen jednoglasno.

Marković je naveo da je na tom biračkom mestu u Bačkoj Palanci nekoliko osoba glasalo uprkos tome što im se JMBG razlikovao u biračkom spisku i u ličnoj karti.

Jednoglasno je usvojen i Markovićev prigovor za biračko mesto broj 11 u Zrenjaninu, gde je, kako je naveo, utvrđeno da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su glasali.

Birački odbori u mestima gde su poništeni izbori za predsednika biće raspušteni i imenovaće se novi.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da se za sledeću sedmicu odlaže odlučivanje o prigovoru Raše Nedeljkova, jer u materijalu nema njegovog jedinstvenog matičnog broja, pa se ne može utvrditi njegov identitet.

On je, inače, podneo prigovor koji se odnosi na biračko mesto broj 10 u Kraljevu u kome je naveo da je utvrđen veći broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji od broja birača.

Članovi RIK- su odbacili dva prigovora i to u vezi sa biračkim mestima broj 16 u opštini Knić i na biračkom mestu broj 29 u Jagodini.

U tim prigovorima je navedeno da su na istom biračkom mestu, kao članovi biračkog odbora, bili supružnici, a odbijen je i prigovor na biračkom mestu broj 27 u Ćupriji gde je kao nepravilnost navedeno da su članovi organa za sprovođenje izbora lica koja su srodnici po prvoj liniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: