I Janković proglasio pobedu: Srbija više nije ista

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da je izborni dan bio "veliki i značajan" i da će to možda biti neobično, ali da on mora da proglasi pobedu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2017.

23:18

I Janković proglasio pobedu: Srbija više nije ista
Tanjug/Rade Preliæ

On je istakao da proglašava pobedu pristojnih, finih ljudi, pravila, principa i vrednosti za koje se on i njegov tim borio od prvog dana.

"Proglašavam pobedu Srbije koja više nije ista. Drugi su na preuranjeni način proglašavali izbornu pobedu. Takvo proglašenje je u skladu sa načinom na koji su vodili kampanju. Niti nam je takva izborna kampanja, niti nam je takva Srbija, niti nam je takva pobeda bila cilj. Nama je cilj ono što smo radili i ono što ćemo raditi", naveo je Janković.

Dodao je i da će sačekati prave izborne rezultate u uslovima fer države, fer kampanje, fer medija, kao i da bi tom prilikom bio prvi koji bi čestitao.

"Ovom prilikom čestitam onima koji su u ovakvim uslovima pošteno, fer i ljudski učestvovali u ovoj izbornoj trci. Građanima se zaista obavezujem, sve ovo je početak, završićemo na pravi i najbolji način. Hvala svim saradnicima. Hvala i protivnicima što su nas učvrstili u uverenju i vidimo se već od sutra. Naš cilj je dostojanstveni građanin Srbije, institucije koje rade svoj posao, Srbija sa osmesima svih nas. Hvala vam, dragi ljudi", zaključio je Janković.

Janković je rekao da "borba tek predstoji".

"Ovo je tek početak i završićemo ga na pravi način", rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: