"Moj susret sa Benonom, ludakom koji stoji iza Trampa"

Novinar kanadskog Valrasa Džonatan Kej je prvog stratega Donalda Trampa Stiva Benona okarakterisao kao ludaka i opisao je svoj susret s njim.

Izvor: B92, index.hr

Petak, 31.03.2017.

22:47

Getty Images

On se najpre vratio na vreme kada je Barak Obama tek postao predsednik SAD, a njegov naslednik bio "samo" milijarder i zvezda rijaliti šou programa.

"Na konvenciji američkih konzervativaca u Nešvilu je velika zvezda bio Endru Brajtbart, osnivač istoimenog portala koji je postao glasilo krajnje desnice. On je u svom govoru pominjao Stivena Benona, reditelja dokumentarca "Generacija nula", koji je tada imao izvršnu funkciju u Brajtbart njuzu", navodi Kej.

On je Benona ocenio kao hladnog i mrzovoljnog.

"Krizu u Americi je uporedio s Građanskim ratom i Velikom depresijom, za Regana je govorio da je bio na pravom putu, iako je bio osporavan, što je povezao i sa svojim pokretom. Benon je bio radikalniji od Brajtbarta... Pre sedam godina nisam upozorio čitatelje na njega, jer je tada bila apsurdna zamisao o tome da bi takav ludak mogao da stekhne pravu moć. Oni na čajankama su bili u pravu kad su izjavljivali da mediji nisu u dodiru sa stvarnošću", napisao je Kej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: