Smederevska Palanka: Radnik se obesio u fabrici

Radnik Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke D.M. (57) počinio je samoubistvo na radnom mestu, potvrđeno je agenciji Beta.

Izvor: Beta

Sreda, 22.03.2017.

10:23

Smederevska Palanka: Radnik se obesio u fabrici
Foto: Thinkstock

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata te fabrike Milorada Miloradovića, njegov kolega ubio se na radnom mestu zbog izuzetno teške ekonomske situacije u porodici.

Miloradović je naveo agenciji Beta da četiri godine radnicima nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno ni penziono osiguranje.

Predsednik sindikata je naveo da radnici Goše nisu primili između 15 i 20 zarada i da je mnogim radnicima jedini obrok tokom dana - topli obrok u fabrici.

On je dodao da radnici u potrazi za poslom i zaradom napuštaju fabriku, a novi ne dolaze.

Nezvanično, pored njegovog tela nađena je oproštajna poruka u kojoj je objasnio motiv samoubistva.

Policija je na mestu nesreće, a istraga je u toku.

Fabrika šinskih vozila "Goša" je privatizovana 2007. godine, vlasnik je slovačka firma ŽOS Trnava, a radnici tvrde da više i ne znaju koju platu im je poslodavac poslednju isplatio, to jest da primaju po dve do tri hiljade dinara, u "neuhvatljivim intervalima".

Fabrika ima 375 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: