FBI: Da, istražujemo Ruse, izbore i veze sa Trampom

Direktor FBI-ja Džejms Komi potvrdio je da Biro istražuje "pokušaje ruskih vlasti da utiču na izbore u SAD 2016. godine, što uključuje i veze s Trampovim timom"

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

15:47

FBI: Da, istražujemo Ruse, izbore i veze sa Trampom
Foto: Getty Images

Komi je pred Odborom za obaveštajnu delatnost Predstavničkog doma američkog Kongresa rekao da nema informacija koje potvrđuju tvrdnje predsednika Trampa da je prisluškivan.

"Praksa nije da potvrđujemo postojanje neke istrage, ali u neobičnim okolnostima u kojima je to u javnom interesu sam dobio dozvolu Ministarstva pravde da potvrdim da FBI sprovodi ovu istragu", rekao je Komi.

Prethodno je direktor NSA Majk Rodžers rekao da je obaveštajna zajednica ranije zaključila da je Rusija pokušala da se meša u ishod izbora preko sajbernapada i da "nema promene u nivou sigurnosti u tu procenu".

Na pitanje članova Odbora da li je Rusija uspela da utiče na brojanje glasova u nizu saveznih država (Mičigen, Pensilvanija, Viskonsin, Florida, Severna Karolina, Ohajo), Rodžers je odgovorio odrično i dodao da "nema obaveštajnih podataka da je konačni broj glasova menjan".

"Istraga je veoma kompleksna i ne postoji način na koji bih mogao da vam dam informaciju kada će biti gotova", rekao je Komi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: