"Pobeđuje Vučić, Preletačević je sociološki fenomen"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da će Aleksandar Vučić pobediti na predsedničkim izborima, a Ljubišu Preletačevića Belog vidi kao sociološki fenomen.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.03.2017.

00:32

Tanjug

On je istakao da lik koga tumači Luka Maksimović može da "pomrsi konce" svim ostalim kandidatima osim Vučiću.

"Pobednik ovih izbora će definitivno biti Aleksandar Vučić. Ostali, koji sebe smatraju ozbiljnim političarima, treba da se zamisle ako na izborima dobiju manje glasova od Preletačevića", rekao je Nikolić za "Kurir".

Nikolić je Saši Jankoviću, Vuku Jeremiću i ostalim kandidatima poručio da treba da se zamisle nad tim šta je Beli postigao za kratko vreme.

Na pitanje da li Preletačević može da na izborima ugrozi Jankovića i Jeremića i da li baš oni treba da ga se plaše, predsednik Srbije rekao je da ne treba da se plaše, ali da treba da se zamisle ukoliko osvoji isti ili sličan broj glasova kao oni.

"Ako oni osvoje sedam-osam odsto, a Beli čak i četiri, a neki od njih su u politici 30 godina, treba da se zamisle šta su radili", rekao je Nikolić, koji nije želeo da se izjasni da li u tu grupu svrstava i lidera SRS Vojislava Šešelja.

Nikolić smatra da je Preletačević "fenomen".

"Nije mi simpatičan kao kandidat, jer u ozbiljnim državama ne bi to mogao ni da bude, ali je okej za neki drugi nastup - tamo gde se plaća karta. Prvo, mislim da je za njega neozbiljno glasati, ali mislim da će to, ipak, učiniti jedan procenat stanovništva kako bi pokazao svoj revolt prema politici uopšte", zaključio je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: