Erdogan: Gospođo Merkel, zašto podržavate teroriste?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan žestoko je kritikovao nemačku kancelarku Angelu Merkel zato što je stala na stranu Holandije u sporu oko mitinga.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.03.2017.

20:36

Erdogan: Gospođo Merkel, zašto podržavate teroriste?
Foto: GettyImages

Turski predsednik je u intervjuu za televiziju A Haber optužio Angelu Merkel da "podržava teroriste".

Merkelova je rekla danas da Holandija ima njenu "punu podršku i solidarnost" posle izjave turskog predsednika u kojima je on holandsko ponašanje prema turskim ministrima uporedio s nacizmom.

Erdogan je te izraze ponovio i danas u intervjuu i optužio Holandiju za "nacizam" i "neonacizam".

"Gospođo Merkel, zašto krijete teroriste u vašoj zemlji? Zašto ne delujete", rekao je turski predsednik u ovom televizijskom intervjuu i optužio Berlin da nije ispitao 4.500 dosijea o navodnim teroristima koje mu je prosledila Ankara.

"Gospođo Merkel, vi podržavate teroriste", rekao je Erdogan.

On je danas najavio da će dvoje njegovih ministara uložiti žalbe Evropskom sudu za ljudska prava zbog ophođenja prema njima u Holandiji.

U današnjem intervjuu Erdogan je rekao da će žalbe biti uložene, iako ne veruje da će sud presuditi u korist Turske.

On je takođe pozvao Turke koji žive u Evropi da ne glasaju za antiturske partije. U Holandiji se parlamentarni izbori održavaju u sredu.

Holandska vlada je zbog "rizika po javni red i bezbednost" u subotu povukla dozvolu za sletanje aviona turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, koji je najavio da će u Roterdamu prisustvovati mitingu podrške za turski referendum kojim se povećavaju ovlašćenja šefa države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: