Preletačević: Moramo pobediti i notare i Micu Ubicu i FT1P

Lider pokreta "Sarmu probao nisi" Ljubiša Preletačević Beli objavio je na Tviteru da mu nedostaje još potpisa za kandidaturu za predsednika Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 11.03.2017.

17:44

Preletačević: Moramo pobediti i notare i Micu Ubicu i FT1P

Preletačević je napisao: Nedostaje potpisa. Moramo pobediti i notare i Micu Ubicu i FT1P".

Mladenovački izborni fenomen, koji je osvojio čak 20 odsto glasova na lokalu, rekao je nedavno za B92 da je ubeđen da će skupiti potpise za predsedničku trku.

Svoju moguću kandidaturu Beli objašnjava rečima - ozbiljno zezanje.

Da li je godinu dana života u politici dovoljno za prelet iz mladenovačke odborničke klupe do fotelje na Andrićevom vencu?

"Kako da ne? Može, kad sile Zapada poguraju tu priču, može svašta da se desi, znaš kad si strani plaćenik", kaže Beli.

Ljubiša Preletačević ubeđen je da se u Srbiji praktično besplatno može do kandidature za najvišu funkciju.

"Nisu nam davali notare. To je opstrukcija. Imali smo jednog na hiljadu i po potpisa, pa sam zvao i pretio da se ne rvemo za džabe i evo poslali tri. Polako, izguraće se", kaže on.

Ceo intervju sa Preletačevićem pročitajte - OVDE.

DJB: Dajte potpis Belom

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića pozvao je građane koji još nisu podržali nijednog kandidata da daju potpis i podrže predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, koji u javnosti nastupa pod imenom Ljubiša Preletačević Beli.

To mogu učiniti, kako se navodi u saopštenju, i na lokacijama D JB u Novom Sadu i na Čukarici.

Ulazak Belog u predsedničku trku izuzetno je važan, jer on uspeva da animira apstinente, a takvih je polovina u ukupnom biračkom telu, navodi D JB.

Pokret ocenjuje da velika izlaznost birača omogućava drugi krug izbora,

Istovremeno, kaže se, Dosta je bilo nastavlja da prikuplja potpise, kako bi imali "rezervne" u slučaju da neki od predatih ne bude verifikovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: