"Način rušenja u Savamali je sitnica, seo bih u bager..."

Premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić negirao je da je otkazao koncert Vlade Georgijeva u Smederevu, kao i da je način rušenja u Savamali "sitnica".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.03.2017.

22:46

Tanjug

Govoreći na televiziji Pink o, kako je rekao, lažima koje njegovi politički protivnici neprestano izmišljaju, Vučić je rekao da je jedna od njih i ta da je otkazao koncert Georgijeva u Smederevu.

"Ko je otkazao koncert gospodinu Georgievu u Smederevu? Ćutali smo sve vreme. Kažu otkazan koncert, pa su onda izmislili da je tamo bilo 4.500 ljudi. U trenutku kada ih je najviše bilo - bilo ih je 970 ljudi. Sve je to super, želimo da ih ima 9.700", rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink.

Vučić je više puta ponovio da niko nije otkazao koncert Georgieva i pitao: "Koga više lažete, koga više obmanjujete".

Taj slučaj je samo jedan u nizu iz kojeg se može videti "metodologija laži", kako je rekao. Takve laži nastaju, kaže, jer lažnu elitu ne zanimaju stvarni problemi građana, već nameću ono što su izmislili.

Zato insistiraju i na slučaju Savamala, rekao je, i naveo da su bile izmišljotina priče o tome da je u noći rušenja neko vezivan, a 11 svedoka je, kaže, reklo da niko nije vezivan.

"Treći dan sam rekao šta mislim o tome i uveren sam da će nadležni organi to da završe", dodao je odgovarajući na pitanje voditelja šta je sa slučajem rušenja u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Vučić je dodao da su ga novinari 50 puta pitali za Savamalu, ali niko da li će u Srbiji biti pucnjave i ubijanja kao, kako je rekao, u Makedoniji.

"To običan narod pita, jer ih to zanima. Lažnu elitu to ne zanima, ne interesuju ih stvarni problemi. Važnije im je šta su zamislili, a zamislili su da Savamala bude važnija od ubijanja dece, važnije su im tri srušene protivpravne udžerice", rekao je Vučić.

On je ponovio da nije ništa učinio kada je reč o rušenju u Savamali, ali da bi lično seo u bager i usred bela dana srušio te udžerice, da mu je to neko tražio.

"Način na koji je izvedeno rušenje je loš i za to ljudi treba da odgovaraju, ali to je sitnica na kojoj će nastaviti da insistiraju", rekao je i dodao da ih ne interesuju fabrike, a 55 ih je otvorio, a "nijednu zatvorio", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: