O kriminalcima u vojnom strelištu: "Upoznat sam, ali..."

Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je da je upućen u slučaj korišćenja vojnog strelišta osoba iz kriminogene sredine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.02.2017.

16:45

O kriminalcima u vojnom strelištu:
Tanjug

On je istakao da ne želi da se izjašnjava dok Tužilaštvo ne završi istragu.

"Ministarstvo odbrane maksimalno sarađuje sa Tužilaštvom, ne meša se u istragu, a ukoliko postoji bilo kakva indicija i za slučaj zloupotreba u javnim nabavkama i za slučaj korišćenja vojnog strelišta, da je neko skrivio nešto, neće biti aboliran i odgovaraće za to što je uradio", rekao je Đorđević povodom tvrdnji da su Veljko Belivuk, Aleksandar Stanković i Nenad Vučković koristili vojno strelište.

Đorđević je na konferenciji za novinare ukazao da paušalno iznošenje optužbi bez osnova takođe za sobom povlači konsekvence.

"Mi ćemo sve što Tužilaštvo bude zahtevalo, sve dokaze da im dostavimo. Tek kada bude završena istraga dobićete i odgovor od Tužilaštva", precizirao je Đorđević.

Govoreći o javnim nabavkama u vojci, Đorđević kaže da postoje neki slučajevi koji se procesuiraju i da je to sve javno, te da zloupotreba nema.

Za Đorđevića je nerazumljivo da, kako je rekao, ljudi iz sindikata iznose neprecizne i neproverene informacije.

"Čovek koji je predsednik vojnog sindikata je iz vojne policije. Postavlja se pitanje da li je on kao službeno lice imao pravo da to krije ili ne krije. Kakav on dokaz ima, ako nema Vojna policija? Da li je on bio dužan da da dokaz vojnoj policiji?", zapitao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: