SUP Beograd negira tvrdnje Otpora i citira izjavu privedenog

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2003.

23:13

Default images

Beogradska policija negirala je u četvrtak uveče tvrdnje pokreta Otpor da je policajac u civilu pretukao jednog učesnika sindikalnog protesta, navodeći da je ta osoba, posle privodjenja, i sama izjavila u policiji da je "niko nije tukao ni maltretirao", te da ni na protestu nije videla da je "iko ikog tukao". Gradski SUP saopštio je da je reč o Draganu Kociću iz Beograda, rodjenom 1962. godine, koji je priveden u gradski SUP zbog "napada na policajce" tokom današnjeg protesta Samostalnog sindikata Srbije. Prema saopštenju, Kocić je izjavio u policiji da je, nakon što se priključio učesnicima protesta na Trgu Nikole Pašića, "konzumirao alkohol iz flaše koja je išla iz ruke u ruke", a kada je grupa krenula ka Skupštini Srbije, iz "kontejnera je izvukao drvenu motku i stavio je pod jaknu". Kada je krenuo kući, u blizini Savezne skupštine, ispala mu je drvena motka. Neposredno posle toga, prišla su mu dva policajca u civilu, podigli motku, a njega priveli, naveo je SUP, pozivajući se na izjavu Kocića. U saopštenju je navedeno i da je on, na pitanje da li ga je neko od policajaca tukao i vredjao prilikom privodgenja i legitimisanja, odgovorio: "Niko me nije tukao ni maltretirao, a njihov odnos je bio korektan i služben. Takodje, želim da izjavim da za sve vreme dok sam ja bio prisutan na mitingu nisam primetio da je iko ikoga tukao, a odnos policije prema okupljenim gradjanima bio je korektan". Beogradska policija saopštila je i da je Kocićeva izjava snimljena video kamerom, uz njegov pristanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: