Sastali se Nikolić i Vučić, "dogovorena bliska saradnja"

Dugo očekivani sastanak Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića se dogodio, a u zajedničkom saopštenju navedeno je da se razgovaralo o predstojećim izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

15:05

Sastali se Nikolić i Vučić,
Tanjug

To su jedine reči kojima se situacija oko predsedničkih izbora koji se ove godine održavaju u Srbiji pominje u saopštenju koje je prosledila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, uz dodatak da su se dogovorili da blisko sarađuju i u budućnosti.

U saopštenju se ističe da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju

"Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u saopštenju koje je prosledila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.

"Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju. Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti", zaključuje se u saopštenju. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najverovatnije neće ući u trku za novi mandat, nezvanično saznaje B92 iz krugova bliskih bivšem predsedniku SNS.

Kako nam je rečeno, odluka bi trebalo da bude potvrđena danas, nakon što se sastanu Nikolić i aktuelni premijer i lider SNS Aleksandar Vučić. Ipak, odluka nije konačna, a zasad iz Vučićevog kabineta nema potvrde da je sastanak zakazan.

Iz Nikolićevog okruženja su za B92 ranije rekli da se "tokom dana očekuje sastanak Nikolić - Vučić", kao i da je bilo razgovora prethodnih dana, kada su se čuli i "pomirljivi tonovi".

Nikolić je u nedelju rekao za "Kurir" da "još čeka dogovor sa Vučićem", dok je premijer danas rekao da će sa Nikolićem "razgovarati kada god i o čemu god", ali da neće pristati na to što javnost "nameće rijaliti".

"Politika nije trgovina, ja nisam trgovac i neću da učestvujem u medijskom rijalitiju", rekao je lider SNS.

Podsetimo, izvori iz kabineta premijera su i za B92 i za druge medije i agencije demantovali da je bilo telefonskog razgovora pred sednicu GO SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: