Tramp čestitao Tačiju nezavisnost: Slavili smo zlato, FIFA

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je pismo čestitke kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju povodom godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2017.

14:15

Tramp čestitao Tačiju nezavisnost: Slavili smo zlato, FIFA
Tanjug

"Dragi gospodine predsedniče, u ime Sjedinjenih Država čast mi je da narodu Kosova čestitam Dan nezavisnosti 17. februar", navodi se u Trampovom pismu.

Kako se navodi, partnerstvo SAD i Kosova zasnovano je na zajedničkim vrednostima i zajedničkim interesima.

"Budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zavisi od stabilnog i prosperitetnog Balkana koji je u celosti integrisan u međunarodnu zajednicu. Sjedinjene Države su zajedno sa građanima Kosova slavili istorijsku zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i ulazak vaše fudbalske reprezentacije u FIFA", ističe Tramp.

Takođe, novi predsednik SAD u pismu navodi da se raduju široj saradnji fokusiranoj na demokratskom i ekonomskom razvoju, jačanju vladavine prava na Kosovu, rešavanju problema sa susedima i borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma.

Trampova čestitka ne bi trebalo da čudi, s obzirom na to da je Bela kuća nedavno saopštila da neće promeniti svoj stav prema Kosovu.

Tramp je prošle nedelje pisao i predsedniku Nikoliću kada mu je u ime američkog naroda čestitao Dan državnosti.

Tramp je u čestitki naveo da očekuje produbljivanje važnog partnerstva dve zemlje i nastavak zajedničkog truda kako bi se osiguralo da oba naroda obezbede svetliju i prosperitetniju budućnost, obeleženu mirom, napretkom i dobrim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: