Dveri proslavile punoletstvo

Srpski pokret "Dveri" obeležio je večeras u Domu omladine u Beogradu punoletstvo - 18 godina postojanja.

Izvor: B92

Nedelja, 12.02.2017.

21:41

Dveri proslavile punoletstvo

"Čestitam Vam 18. rođendan Dveri, postali smo punoletni, sazreli smo, vreme je za velika dela i pobedu, učinimo Srbiju velikom", rekao je obraćajući se na svečanosti u prepunoj sali Doma omladine lider Dveri Boško Obradović.

On je rekao da ovih 18 godina nije bilio lako i "da nije moglo brzo", kao i da neće biti lako ni u budućnosti, ali da su stvoreni uslovi da u "narednim godinama dođe bolja budućnost i blagostanje".

"Nije pitanje da li će Dveri pobediti, već kada će pobediti", poručio je predsednik beogradskog odbora i poslanika Dveri u Skupštini Srbije Srđan Nogo.

On je rekao da se svet burno menja i da najnovija politička dešavanja u svetu idu u prilog politici Dveri.

"Ako postoje izrazi Putinizam, Trampizam zašto ne bi i Dverinizam", rekao je Nogo.

Predsednik Političkog saveta Dveri Kosta Čavoški istakao je da su Dveri na srpskoj političkoj sceni jedina dosledna i prava srpska, nacionalna stranka.

"One ne primaju novac od stranih vlada i njihovih ispostava", rekao je Čavoški, dodajući da "nacionalizam nije porok, nego vrlina".

Potpredsednik i jedan od osnivača Dveri Branimir Nešić je podsetio da su Dveri prošle dug put menjajući forme delovanja – od časopisa, udruženja, koordinatora srpske mreže, socijalnog i humanitarnog pokreta, grupe građana do političke organizacije.

Na svečanosti se najviše govorilo o porodici koja je, kako je navedeno, uvek u centru pažnje Dveri.

Predsednik Međunarodne organizacije za porodicu Brajan Braun, inače otac devetoro dece, istakao je da će ono što Dveri rade ostaviti trag ne samo u Srbiji, već i čitavom svetu.

"Podržavam Boškovu kandidaturu (za predsednika Srbije), Dveri su jedina politička opcija koja je porodicu stavila u centar svojih aktivnosti", naglasio je Braun.

Član borda direktora Međunarodne organizacije za porodicu, predstavnik za Rusiju i ambasador ove globalne organizacije u UN Aleksej Komov poručio je da je za "Ruse Srbija mala Rusija, a Rusija je velika Srbija".

Komov je prisutnima preneo pozdrave Putinove stranke Jedinstvene Rusije sa kojom Dveri imaju potpisan Sporazum o saradnji.

Nekadašnji predsednik Evropske partije naroda u Evropskom parlamentu i dugogodišnji italijanski parlamentarac Luka Volonte pozdravio je prisutne i dao podršku Dverima putem linka.

Volonte je rekao da želi da naglasi svoju podršku unapređenju porodične politike koju Dveri zastupaju u svojim političkim aktivnostima i predsedničkoj kampanji, a naročito merama porodične politike za mlade ljude.

Prisutnima su se obratili i pisac Zorica Kuburović, članica Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predstavnik Dveri u Međunarodnoj organizaciji za porodicu Nemanja Zarić.

Skup je počeo intoniranjem državne himne "Bože pravde", a pre obraćanja Boška Obradovića zaorila se himna Dveri "Za život Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: