Ambasador Španije: Sve po starom, nećemo priznati Kosovo

Ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes izjavio je da zvanični Madrid nije priznao Kosovo i da će takav stav zadržati i u budućnosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.02.2017.

14:57

Default images

Fuertes je to izjavio posle sastanka sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem koji je rekao da Španija na taj način podržava principe međunarodnog prava.

Fuertes je rekao da su odnosi dve zemlje izuzetni i da svaki put kada Srbiji zatreba prijatelj može da računa na Španiju i obrnuto, te da se namerava razvijanje i intenziviranje saradnje.

Đurić je rekao da braneći teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, Španija podržava univerzalne principe međunarodnog prava, a čiji je cilj da se obezbedi mir i ravnopravnost, kao i vladavina prava među državama i narodima.

„Te naše zajedničke vrednosti doprinele su da u ovom vremenu stojimo zajedno, a danas me posebno raduje da radimo na zajedničkim projektima podrške našim studentima na KIM“, rekao je Đurić.

On je poručio da Srbija nikada neće zaboraviti prijateljstvo Španije i u teškim vremenima za Srbiju, kao i da neće zaboraviti podršku koju pruža po ključnom pitanju državnih i nacionalnih interesa.

Đurić je danas razgovarao i sa studentkinjom treće godine istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskom Mitrovici, koja je na konkursu izabrana za petomesečno edukativno usavršavanje na Univerzitetu San Pablo u Madridu.

Deo sredstava za njen boravak obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinom Kosovska Mitrovica.

Ona je na konferenciji za novinare, kojoj je pored Đurića prisustvovao i ambasador Španije zahvalila Kancelariji za KIM, opštini, dekanu i profesorima na pruženoj prilici.

Dekanka Filozofskog fakulteta Mirjana Lončar Vujnović poručila je ukazujući na značaj Univerziteta da će sever Kosovske Mitrovice opstati dok god on postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: